Tøft med staten som motpart i domstolen i pasientskadesaker

Dersom du har blitt utsatt for feilbehandling og påført en pasientskade, har du krav på erstatning. Erstatningen ytes fra Norsk Pasientskadeerstatning (NPE), som er et statlig organ. Av og til kan det likevel være nødvendig å gå til retten for å få den erstatningen du mener du har krav på.

16.03.2017

Tall publisert på nrk.no 15. mars 2017 viser derimot at dette kan være en tøff vei å gå. I 2016 vant pasientskadenemnda frem i 77 % av sakene i domstolene.

Det kan være vanskelig for en privatperson å gå til sak mot staten. “De har verken ressurser eller økonomi til å matche en slik motpart,” uttaler advokat Christian Lundin til nrk.no.

– I festtalene hevdes det at staten er en objektiv aktør. Det man opplever er at den er en reell motpart som bruker alle ressurser for å holde erstatningsnivået nede, sier Lundin videre.

Pasientskadenemnda benekter at de prøver å holde erstatningsnivået nede og mener de gir den erstatningen folk har krav på etter loven.

– Slik vi ser det frifinnes vi i et høyt antall saker fordi vi har en forståelse av jusen lik slik domstolen ser det. Men de som har krav på erstatning skal få det, understreker lederen for rettssaksavdelingen.

 

Klikk her for å lese hele reportasjen på nrk.no eller se videoklipp på NRK Dagsrevyen 15.03.2017 og 16.03.2017.

 

Advokatfirmaet Ness Lundin er Norges ledende advokatfirma på innen pasientskadeerstatning og har arbeidet med dette i mer enn 20 år.

Her kan du lese mer om pasientskadeerstatning.

 

Ta gjerne kontakt for en gratis samtale om din sak!
Ring oss på 23 29 90 00 eller kontakt oss via vårt kontaktskjema.

Relaterte saker

  • Må man betale skatt av erstatning etter en personskade?

  • Ny dom i pasientskadesak - 70 % økning i erstatning