Pårørende fant levninger etter datteren på Utøya

Det som skulle være en verdig markering for pårørende på Utøya 19. august, utviklet seg til en uhyggelig opplevelse for en av familiene.

07.10.2011

Det som skulle være en verdig markering for pårørende på Utøya 19. august, utviklet seg til en uhyggelig opplevelse for en av familiene.

Kripos fulgte familien ned til pumpehuset, der datteren var en av de siste som ble skutt og drept, da familien oppdaget et kjeveparti. Etter en DNA analyse viser seg å tilhøre dere datter.

Denne jenta var jo allerede gravlagt, og begravelsen var i seg selv en veldig stor belastning for familien. Så måtte de da senere gjennom en episode hvor det var en urnenedsettelse. Det beskriver de som begravelse nummer to, sier Lundin.

Lundin understreker at familien ikke ønsker å kritisere politiet for arbeidet som ble gjort i timene rundt massakren.

Her snakker vi om perioden etter denne hendelsen 22. juli, hvor politiet for så vidt hadde god tid på seg, sier bistandsadvokaten.

Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt sier til TV 2 at hendelsen er sterkt beklagelig, og det er noe vi fryktet kunne skje, selv om politiet finkjemmet Utøya fem ganger før de overlevende og etterlatte fikk besøke øya.  Det er også svært beklagelig at det er den aktuelle pårørendes familie som fant levningene det er snakk om.

Lundin sier at flere var bekymret for at Utøya ikke var godt nok ryddet før pårørende skulle besøke åstedene.

Se hele artikkelen på Tv2 nyhetene

Relaterte saker