Ble lam etter markise-ulykke

En markise falt ned og brakk ryggen til Cecilie Hassum (31) mens hun satt på uterestaurant. I dag møter hun gårdeier Olav Thons forsikringsselskap i retten.

05.02.2014

I alt krever 31-åringen 13,86 millioner kroner i erstatning for skadene hun på ingen måte kunne verge seg mot. Hun har tidligere fått rundt fem millioner i oppgjør.

 

Markisen brakk ryggen til Cecilie, og bruddet var så omfattende at hun ble lam fra livet og ned.
I dag er hun 31 år gammel, og rullestolbruker. Det er hun innforstått med at hun må være resten av livet. Hun vet at hun kan bli nødt til å leve av uføretrygd, men påpeker at hun også er heldig. Markisen kunne ha truffet henne i hodet.

– Yrkeslivet mitt tok slutt nesten før det begynte. Jeg hadde hverken etablert meg skikkelig, eller spart opp egne midler. Jeg har en fantastisk mamma og pappa, uten hjelp fra dem og samboeren min hadde jeg ikke klart meg, sier Cecilie.
Informasjonsdirektør Jon Berge i If sier de har stor sympati og medfølelse med saksøker.
– Hun har vært svært uheldig. Forsikringsselskapet har derfor utbetalt til sammen ca 4,8 millioner kroner i foreløpig erstatning. Selskapets forpliktelse etter loven er å utbetale «full erstatning», noe som er forbundet med store elementer av skjønn. Basert på rettspraksis mener vi at «full erstatning» utgjør en god del mindre enn kravet, som etter selskapets oppfatning ligger utenfor de rammene rettspraksis tilsier.

Les hele saken i VG her.

Relaterte saker

  • Må man betale skatt av erstatning etter en personskade?

  • Får erstatning etter at håndballmål veltet