Trailer med blankslitte dekk kjørte rett i Bent (41)

Bent Fosseli Tønnesen (41) fra Kristiansand ble hardt skadd i en front-mot-front-kollisjon med en svenskregistrert trailer i september 2006. Nylig ble han i tingretten tilkjent en millionerstatning fra det svenske forsikringsselskapet Trygg-Hansa.

30.11.2012

- Dette er eksempel på sosial dumping der sjåføren tar jobben og kjører et uforsvarlig skodd vogntog. Når ulykken skjer forsøker forsikringsselskapet å skyve ansvaret fra seg. Det har vært en rød tråd gjennom hele saken. Selskapet har brukt alle tenkelige virkemidler i forsøk på å unndra seg det lovpålagte ansvaret.

Advokat Christian Lundin, Advokatfirmaet Ness Lundin
Ulykken skjedde 28. september i 2006 på E39 ved Lenesfjorden i Lyngdal. 41-åringen fra Kristiansand var på jobb som inspektør for Det Norske Veritas og kjørte en Peugeot personbil da han ble truffet av et svenskregistrert vogntog.
Tre av dekkene på traileren var fullstendig nedslitte. Veibanen var våt, vogntoget holdt for høy fart og fikk vannplaning. Det havnet i feil kjørebane og frontkolliderte med Tønnesens bil.
I dag er Tønnesen lam og lenket til rullestolen. Han sliter med korttidshukommelsen og trenger døgnkontinuerlig hjelp. Han er klassifisert som over 100 prosent medisinsk invalid.
Tønnesen saksøkte selskapet og 15. november bestemte Lister tingrett i Farsund at forsikringsselskapet må betale 41-åringen en tilleggs erstatning på nesten 6,7 millioner kroner. Selskapet mente at riktig erstatning var 4 180 000 kroner, men retten ga Tønnesen medhold i det aller meste og fastsatte erstatningen til å være 10 900 000.
Tønnesen og kona og mannen mener forsikringsselskapet bevisst har forsøkt å trenere saken og slite dem ut slik at de skulle godta et langt lavere tilbud.
Tønnesens advokat, Christian Lundin i advokatfirmaet Ness Lundin, deler deres oppfatning.
– Dette er eksempel på sosial dumping der sjåføren tar jobben og kjører et uforsvarlig skodd vogntog. Når ulykken skjer forsøker forsikringsselskapet å skyve ansvaret fra seg. Det har vært en rød tråd gjennom hele saken. Selskapet har brukt alle tenkelige virkemidler i forsøk på å unndra seg det lovpålagte ansvaret, sier Lundin.
Les hele artikkelen i Dagbladet her.

Relaterte saker

  • Må man betale skatt av erstatning etter en personskade?

  • Ny dom i pasientskadesak - 70 % økning i erstatning