Øk ditt erstatningsoppgjør med advokathjelp

Nøl ikke med å protesere hvis du blir tilbudt et forsikringsoppgjør som du ikke føler deg trygg på er korrekt.

15.02.2011

Tekst: Svein Ola Hope for NAFs medlemsblad , Motor

 

 

– Vår Statistikk forteller at forsikringsbransjen bare utbetaler halvparten av det som de ved lov er pålagt å betale, sier advokat Jan Gunnar Ness til Motor.

– Det kan se ut som om det er nødvendig å gå til domstolene for å få full erstatning, men 95 % av de skadelidte gjør ikke det. En rettssak fortoner seg for de fleste som både kostbar og komplisert, noe forsikringsbransjen spekulerer i, mener Ness.

Advokatfirmaet Ness & Co har sett på hva deres klienter er blitt tilbudt av forsikringsselskapet/skadevolder, og hva de fikk ved endelig forlik eller dom. – En stygg liste, sier advokat Ness.

Fasit på bakgrunn av dom i mer enn 100 erstatningssaker de siste ti årene, er at erstatningsutbetalingene er blitt økt med nær 93 prosent. Til sammen har Ness & Co sørget for tett inn på en halv milliard kroner mer i erstatning enn det den skadelidte er tilbudt.

I bare to av over de 100 sakene har tilbudet fra forsikringsselskapet vært høyere enn forliket/dommen. Ellers er resultatet blitt til dels mye høyere enn det som ble tilbudt i erstatning. Tok eksempler på dette: Et tilbud på 1,6 millioner kroner endte med utbetaling på over 11 millioner. I et annet tilfelle var tilbudet på vel fire millioner, her ble erstatningen til slutt på 17 millioner kroner.

Føler du deg usikker på om du skal akspetere erstatningstilbudet ? Ta kontakt for gratis vurdering av din sak på tlf: 23 29 90 00

Relaterte saker

  • Må man betale skatt av erstatning etter en personskade?

  • Ny dom i pasientskadesak - 70 % økning i erstatning