Råkjørerne på sykkel - et sarkastisk oppgjør med seg selv

Etter å ha syklet til jobben i mange år og opplevd en rekke halsbrekkende situasjoner med syklister som jakter rekordtid i morgenrushet, så Lundin seg lei og skrev et sarkastisk leserinnlegg i Asker og Bærum Budstikke – med seg selv som eksempel.

15.09.2017

Reaksjonene har ikke latt vente på seg. Kommentarene flommer over av dels hatske innlegg og dels innlegg som berømmer ironien, og innlegget endte til slutt som avisas mest leste sak den helga. Men ikke alle har tatt innlegget ironisk og Lundin har blitt kaldt idiot, egoist og blitt truet med å bli kjørt ned på veien.

 

«Jeg sykler og ja, jeg er glad i å trene. Men nei, jeg kjører ikke ned småbarn på veien. I stedet for å skrive et innlegg der jeg kritiserte alle andre ville jeg heller ta utgangspunkt i meg selv. Men innlegget er spissformulert for å få frem mitt poeng», uttaler Lundin i et oppklarende intervju i går.

 

Nylig ble en 12 år gammel jente påkjørt på fortauet av en syklist som ikke en gang hadde tid til å stoppe for å sjekke om det gikk bra med jenta. Hun ble påført et brudd, men Lundin mener det kunne endt langt mer alvorlig.

 

Utklipp fra artikkel i Budstikka 14.09.2017 - Bilde av advokat Lundin på sykkel

Artikkel i Budstikka 14.09.2017

 

Til daglig jobber advokat Lundin med erstatningsoppgjør etter trafikkskader på de skadelidtes side. Han har sett de verste tilfellene på hvordan det kan gå dersom man ikke viser hensyn og er påpasselig. Mange ulykker kan unngås hvis man tenker seg litt mer om og opptrer mer forsiktig i trafikken, sier Lundin.

 

«Mitt poeng er at det er blitt veldig vanlig å peke på alle andre man mener opptrer på en feil måte. Jeg tenkte at hvis jeg tar utgangspunkt i meg selv blir det litt mer uangripelig. Jeg håpet på debatt, og det fikk jeg til», sier Lundin smilende.

 

Les intervjuet i Budstikka her.

Les det opprinnelige leserinnlegget her.

 

Temaet ble først tatt opp av Lundin i DN som et videoinnlegg.

Relaterte saker

  • Må man betale skatt av erstatning etter en personskade?

  • Ny dom i pasientskadesak - 70 % økning i erstatning