Staten snudde: Student får erstatning etter livstruende fallulykke i Vegmuseet

Andreas Strøm var på studietur på Norsk Vegmuseum da han lente seg mot det han trodde var en vegg. Det viste seg å være en duk, og 24-åringen falt 4,5 meter ned. Etter fire år erkjenner Staten erstatningsansvar.

01.11.2018
Advokat Trond Wehn i Advokatfirmaet Ness Lundin bistod Andreas Strøm i sak om erstatning etter et fall på 4,5 meter ned på under et besøk på Norsk Vegmuseum.
HER FALLER HAN: Overvåkningskameraet på museet dokumenterer fallet, da Andreas Strøm lente seg mot duken for å ta et bilde av kameraten. - Vi er veldig glade for Andreas nå får økonomisk trygghet, sier mannens advokat, Trond Walmsnæss Wehn.

Erstatningssak mot Staten

Studenten besøkte en utstilling av Lamborghini sportsbiler i museet ved Lillehammer for fire år siden. Han skulle ta bilde av en venn foran en bil, da han lente seg inntil den løse duken – som han og studiekameratene mente så ut som en fast vegg. Byggingeniørstudenten tippet bakover og landet på hodet i betonggulvet.

Han fikk en alvorlig og livstruende hodeskade i sammenstøtet. Lenge lå han i kunstig koma. Andreas Strøm lever i dag med epilepsi som følge av ulykken, og er delvis arbeidsufør. Strøm er i dag 27 år, og han husker ingenting av fallet.

Staten eier Norsk Vegmuseum. Spørsmålet var om Staten var erstatningsansvarlig på grunnlag av uaktsomhet.

– Museet skjulte et alvorlig faremoment. Duken så ut som en vegg, sier Strøms advokat, Trond Walmsnæss Wehn, ved Advokatfirmaet Ness Lundin.

Inngått forlik

Staten avviste ansvar da advokaten først kontaktet dem på vegne av skadelidte. Videre avviste Staten ansvar i Forliksrådet. De avviste ansvar i tingretten, men ble dømt der til å bære erstatningsansvaret.

Staten anket så til lagmannsretten. Forrige uke inngikk partene forlik.

– Det innebærer at Staten betaler en større erstatningssum og dekker juridiske utgifter, sier advokaten.

Selv om Andreas Strøm fikk sterkt redusert arbeidsevne, har han mot alle odds klart å fullføre byggingeniørstudiet. Han har tidligere uttalt til NRK at utfallet av erstatningssaken blir avgjørende for hvordan fremtiden hans vil bli.

– Vi er veldig glade for at Andreas nå får økonomisk trygghet, sier Trond Walmsnæss Wehn.

Les mer: Har du er erstatningssak?

Andreas Strøm fikk livstruende hodeskader i fallulykken. Fikk erstatning av Staten.
LIVSTRUENDE SKADET: Andreas Strøm fikk livstruende hodeskader i fallulykken. Saken var bredt omtalt i mediene i januar 2018. Foto: PRIVAT

 

Viktige saker

Her kan du lese om noen av de større sakene som Advokatfirmaet Ness Lundin har arbeidet med:

 


 

Vi er landets ledende advokatfirma innenfor erstatningsrett. Ta kontakt for en gratis samtale om din sak i dag. Vi vil alltid svare deg ærlig på om du har en god eller dårlig sak.

 


 

 

Relaterte saker

  • Må man betale skatt av erstatning etter en personskade?

  • Ness Lundin har utvidet med tre nye advokater