Krever millioner i erstatning etter ulykke

Frode Haugland Halvorsen fra Drangedal krever 5,5 millioner kroner fra Terra forsikring etter en bilulykke. Terra har gått med på å betale 2,6 millioner kroner, men nekter og utbetale enda tre millioner kroner i erstatning.

12.01.2012

I august 2007 var 34-åringen innblandet i en stygg trafikkulykke.

Bilen han var passasjer i måtte svinge av veien mellom Drangedal og Kragerø da et rådyr kom ut i veibanen. Bilen krasjet mot en steinrøys på venstre side, og 34-åringen ble slynget ut av bilen.

Han lå i koma i flere uker og ble operert på sykehus, før han ble overført til Drangedal sykehjem. I dag bor han i egen borettslagsleilighet i et integrert boligområde i Drangedal.

Haugland Halvorsen fikk hjerneskade og varige mén etter ulykken. Han er blind på det ene øyet.

Ifølge hans advokat, prosessfullmektig Christian Lundin, har han hukommelsesproblemer og konsentrasjonsvansker. Han har manglende initiativ til å planlegge og utføre handlinger.

I tillegg har 34-åringen humørsvingninger. Han sitter nå i en elektrisk rullestol, og er avhengig av assistenter for å komme seg ut.

– Han har også manglende impulskontroll, sa Lundin i retten.

Terras prosessfullmektig, advokat Ole Andresen, sa det ikke var uenighet om at de alvorlige skadene som 34-åringen ble påført skyldtes trafikkulykken, men de er uenige om størrelsen på erstatningsbeløpet.

Andresen viste også til en spesialisterklæring, som mente 34-åringen var mellom 75 og 84 prosent invalidisert.

Terra mener de har betalt ut erstatningsbeløpet som ligger på det nivået i den gruppa for medisinsk invaliditet og redusert livsutfoldelse.

– Ménerstatning krever at skaden skal være betydelig og varig, det er standardiserte regler for dette. Vi mener vi har funnet det riktige nivået for denne saken, også ut fra rettspraksis i andre saker, sa Andresen.

Les hele artikkelen fra TA her

Relaterte saker