Ble lam, saksøker Thon

Sykepleier Cecilie Hassum hadde maks uflaks da en markise på 75 kilo falt ned på henne og gjorde henne lam fra livet og ned.

23.02.2012

Det er penger jeg skal leve for resten av livet. Jeg hadde aldri drømt om at jeg måtte kjempe for å få erstatning. Jeg satt jo bare der, tilfeldigvis, jeg har ikke gjort noe galt, det kunne virkelig ha skjedd hvem som helst.

Cecilie Hassum til DN

To år etter at hun ble lam fra livet og ned, krangler eierne av utestedet Queens Pub og gårdeier Olav Thon (88) om hvem som har skylden. Nå stevner hun dem for retten og krever millionerstatning.

– Det går ikke én dag uten at jeg tenker at jeg gjerne skulle ha kunnet gå igjen. Ingen penger kan rette opp mitt tap. Det er forferdelig at ingen tar ansvar. Pubeierne og eier av bygget krangler seg imellom, jeg sitter igjen med svarteper. Det er penger jeg skal leve for resten av livet. Jeg hadde aldri drømt om at jeg måtte kjempe for å få erstatning. Jeg satt jo bare der, tilfeldigvis, jeg har ikke gjort noe galt, det kunne virkelig ha skjedd hvem som helst, sier hun til DN.

Før hjalp Hassum Oslos svakeste som sykepleier hos fransiskushjelpens «Sykepleie på hjul», en bobil som kjører rundt i Oslo og hjelper sprøytenarkomane, prostituerte og hjemløse med helseproblemer. Etter seks måneders behandling på Sunnås Spesialsykehus er det Hassum

Hassum understreker at hun ikke bærer nag til Thon for lammelsen, men hun skulle gjerne ha sett at han tok ansvar.

Her kan du lese artikkelen i Dagens næringsliv, 20.01.12

Relaterte saker

  • Må man betale skatt av erstatning etter en personskade?

  • Ny dom i pasientskadesak - 70 % økning i erstatning