Forsikringsselskapene har snudd – Mia (15) får erstatning etter alpinulykke

Dagbladet skrev nylig om 15 år gamle Mia som ble nektet erstatning etter at hun ble alvorlig skadet i en alpinulykke under en skoletur. Med hjelp fra Personskadeforbundet nådde hun frem hos forsikringsselskapene til slutt og får nå erstatning likevel.

10.10.2023

Skulle prøve «Big jump» for første gang

Ulykken skjedde i Torsbustaden skianlegg på Levanger i februar 2022, da Mia forsøkte seg på et «Big jump» i den bratteste delen av anlegget for første gang og nesten mistet livet. Selv om hun hadde forsikring gjennom skolen og en reise- og ulykkesforsikring gjennom familien, avviste begge forsikringsselskapene erstatningskravet.

Risikovurdering

Forsikringsselskapene begrunnet avslaget med at Mias skader ble ansett som selvforskyldte, da de mente at hun hadde tatt en bevisst risiko ved å hoppe. Etter press fra Mias familie og Personskadeforbundet, som påpekte at det ikke er rimelig å forvente at et barn på skoletur kan foreta slike risikovurderinger, har forsikringsselskapene KLP Skadeforsikring og Fremtind Forsikring nå snudd i saken.

Tilbud om menerstatning

Begge selskaper sier nå at de vil utbetale menerstatning til Mia. KLP tilbyr nå Mia en utbetaling basert på en varig medisinsk invaliditetsgrad på 10 %, men Personskadeforbundet argumenterer for at dette kun må anses som en delutbetaling, da det er for tidlig å fastslå endelige skadekonsekvenser.

Forsikring og erstatning etter alpinulykke - illustrasjonsfoto fra alpinbakken

Foto: Illustrasjonsfoto, Shutterstock

Oppdaterer forsikringsvilkår

KLP har endret vilkårene for ulykkesdekning for å inkludere flere typer skader, men forsikringsselskapene sier at de kun vil vurdere nye saker i tråd med de endrede vilkårene og ikke gjenoppta tidligere avslåtte saker. Fremtind understreker at resultatet i akkurat denne saken ikke innebærer endret praksis eller ny tolkning av ulykkesbegrepet.

– Jeg synes man bør kunne forvente at KLP og Fremtind nå gjennomgår tidligere saker der de har avslått erstatning til skolelever og barn, sier Per Oretorp, assisterende generalsekretær i Personskadeforbundet, til Dagbladet.

Les hele artikkelen på dagbladet.no: Snur etter skrekkulykke

Relaterte saker

  • Ness Lundin har utvidet med tre nye advokater

  • Ny dom fra Høyesterett om foreldelse av direktekrav